Team

Angela van Bebber:

Inmiddels een zelfverzekerde vrouw die krachtig in het leven staat. Dat was echter niet altijd zo. Geboren in 1952 in het lichaam van een man is het leven voor mij bijzonder zwaar geweest.

In 2006 heb ik de geslachtsveranderende operatie ondergaan. Het was geen gemakkelijke tijd, maar zowel het veranderings- als het verwerkingsproces hebben mij heel veel levenslessen en mooie ervaringen opgeleverd.
Zo is mijn missie ontstaan, het uitdragen van die lessen en ervaringen om mensen bewuster te maken van hun eigen mogelijkheden om nieuwe wegen te durven inslaan.

In het verlengde hiervan neem ik vaak deel aan ‘Human Library’, ‘Tilburg in Dialoog’, en stond ik ook op het podium in Heerlen bij ‘Deel Je Verhaal’ waarin ook het delen van een levenservaring centraal staat.
Ik besloot ‘Deel Je Verhaal’ naar Tilburg te halen om ook hier mensen in de gelegenheid te stellen hun persoonlijke verhaal met anderen te delen zodat ook zij voor anderen een inspiratiebron mogen zijn. Voor Tilburg ben ik de licentiehoudster van Deel Je Verhaal. Daarnaast neem ik de ontvangst van de mensen en de presentatie voor mijn rekening.

 

Ingrid van Hamont:

Wat ik meestal doe wanneer mensen vragen hebben over mijn kaalheid is ze geruststellen: “nee, Ik ben niet ziek, ik ben gewoon kaal.  Wel als gevolg van een aangeboren (genetisch) defect – het AEC-syndroom -, waardoor o.a. de aanleg van mijn haren, nagels, tanden en huid niet goed is”.
Voor mij is kaal zijn gewoon, voor de buitenwereld blijft het ‘anders’. Het thema van mijn leven.
En hierin ligt meteen de oorsprong van mijn betrokkenheid bij Deel Je Verhaal.

In plaats van een tekortkoming is mijn kale hoofd gaandeweg een kracht geworden, symbool voor mijn groei. Mijn ‘anders zijn’ heeft mij gemotiveerd meer uit mijn leven te halen. En het gevoel van vrijheid dat mij dat heeft opgeleverd is de drijvende kracht achter mijn werk als psychosociaal therapeut, als ervaringsdeskundige én als contactpersoon voor de sprekers van Deel Je Verhaal- Tilburg: Ik wil anderen motiveren om meer uit hún leven te halen.
Het delen van ervaringen, open zijn over je kwetsbaarheid én over je kracht vind ik een heel belangrijke stap in persoonlijke groei.
In februari 2016 stond ik op het DJV podium in Heerlen, zo’n bijzondere ervaring. Toen Angela mij vertelde dat ze Deel Je Verhaal naar Tilburg ging halen, was ik er als de kippen bij om me bij haar en het team aan te sluiten. En dat bevalt me prima.

 

Diane Cotteleer: Als meisje van net een jaar verloren we in ons gezin een broertje ,hij had kort daarvoor zijn vierde verjaardag gevierd. Wij, de overige drie kinderen werden thuis in quarantaine gehouden tot duidelijk was of er wel of niet sprake was van besmettingsgevaar. Volgens de arts was mijn broertje van de ene op de andere dag aan polio gestorven! Met het overlijden van mijn broertje was de angst binnen ons gezin geboren. Later , ik was net zestien, sloeg het noodlot nog een keer toe , mijn broer en zus kwamen om bij een auto-ongeluk. Het zou ons leven voorgoed veranderen. Dit is waar mijn verhaal begint, de zoektocht naar het waarom, waarom zij en ik niet? Ik zocht jaren lang naar de juiste woorden om dit immense verdriet te verwoorden én een plek te geven. Mijn ‘probleem’ was dat je van buiten niets aan mij zag, althans als je mij niet écht goed kende. In de tijd dat dit ons gezin overkwam had je nog geen podium voor zulks groot verdriet en persoonlijke levensverhalen , geen ‘deel je verhaal’…Dit is wat mij vooral aansprak in deel je verhaal. Iedereen heeft een verhaal, alles doet er toe, en alles mag er zijn. Verbindende communicatie, dialoog & levensverhalen delen staan hoog op mijn lijstje ,dat maakt mij des te blijer om mijn steentje te mogen bijdragen in het team van deel je verhaal. Openheid verbindt en verlicht, en dat is wat ik vooral zie gebeuren tijdens de deel je verhaalavonden. (Tijdens de avonden stelt Diane verdiepende vragen aan de sprekers)

 

Diana Kors:

De vuile was niet buiten mogen hangen, daar ben ik mee opgegroeid. Ik heb geleerd dat daar vooral angst aan ten grondslag ligt, angst voor afwijzing, er niet bij horen of wat dan ook.  Delen is helen, is een motto die ik ooit tegen kwam en als ervaren heb als een waarheid. En dat kwam ik tegen toen Ingrid mij vroeg of ik misschien foto’s wilde maken op de avonden van Deel Je Verhaal Tilburg. Ik kende Deel Je Verhaal nog  niet en kijkend op de website, een eerste avond bezoeken, ik was om. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Openheid, vertellen wat je bezig houdt, wat je meegemaakt hebt, dat delen wat gezorgd heeft dat je bent wie je nu bent. Elkaar inspireren, Wat zijn dit toch fantastisch mooie avonden! Fotograferen is een iets wat ik heel graag doe, en zo kan ik de dingen die ik belangrijk en leuk vind combineren!

Overige teamleden:

Hans van Kleijnenbreugel: cameraman
Ineke van Kleijnenbreugel: backup fotograaf; algemene ondersteuning
Conny Feenstra: algemene ondersteuning